.co Domeinnamen leveren voor het eerst meer op dan .com domeinnamen

co-is-coolNet voor de 3e verjaardag van het .co domeinnaam laat SEDO weten dat een .co domeinnamen voor het eerst meer hebben opgeleverd dan .com domeinnamen. In het verkooprapport van SEDO zijn sales opgenomen vanaf juli 2010.

Op SEDO kun je domeinnamen doorverkopen aan anderen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een buy-now waarbij de domeinnaam direct overgekocht kan worden of d.m.v. een veiling.

Het aantal .co domeinnaamverkopen neemt flink toe. Inmiddels zijn er al 1.5 miljoen .co domeinnamen geregistreerd in 200 landen. De meeste registraties zijn tot nu toe gedaan in de United States (53%). Op SEDO neemt het aantal verkopen van deze domeinnaam ook toe. Het is voor het eerst de meest opgebrachte TLD van 2013.

De gemiddelde verkoopprijs van een .co domeinnaam in 2013 is $ 2486. Dat is hoger dan TLD’s als bijvoorbeeld .COM, .NET, .ORG.

De Verkoopprijzen van de meest populaire TLD’s op de SEDO Marketplace:
verkoopprijzen-sedo-tlds

 

De top 10 duurste .co domeinnamen op SEDO:

duurste-domeinnamen-sedo

 

Waarom is .co zo’n succes?
De manier waarop .co in de markt wordt gezet is effectief. De TLD heeft zich als een soort merk ontwikkeld met een hoge waarde. Het succes is ook te danken aan de media-aandacht die de TLD heeft gekregen. Zo maakte men reclame voor .co in een aantal Super Bowl reclames en wordt wat er speelt binnen de communicty goed in de gaten gehouden.


1 Reactie op .co Domeinnamen leveren voor het eerst meer op dan .com domeinnamen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*