Bedrijven moet beter letten op de manier waarop backups gemaakt worden

laptops transferring to cloudEMC heeft een onderzoek gedaan naar de manier waarop backups gemaakt worden door bedrijven. Uit het onderzoek is gebleken dat de manier waarop de backups plaatsvinden niet juist is. 27 Procent van de onderzochte bedrijfssystemen heeft langer dan 8 uur de tijd nodig om een backup te maken. Er zijn ook backup-programma’s die onvoldoende presteren waardoor een backup mislukt.

Bedrijven maken over het algemeen trouw een backup en letten op een goede beveiliging, alleen wordt er niet gelet op de kwaliteit van de backup. Ze denken goede backups te maken, maar dit blijkt meestal niet zo te zijn. En op een backup moet je wel kunnen vertrouwen. Wanneer backups langer dan 8 uur duren is dat niet goed, omdat een organisatie op die manier nooit een actuele backup kan hebben en dus ook niet over actuele gegevens kan beschikken.

Ook blijven bedrijven veel data die ze nooit meer gebruiken mee te nemen in een backup, daardoor is de backup niet effectief en kent deze een lage change rate. EMC adviseert bedrijven om regelmatig goed te kijken hoe backups worden gemaakt en of deze juist functioneren.

Informatie over het EMC onderzoek


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*