DNSsec meest toegepast in Nederland

Nederland heeft wereldwijd het grootste aantal DNSsec-ondertekende domeinnamen. SIDN heeft het gebruik van DNSsec de afgelopen weken flink gepromoot door een campagne. Deze campagne is zeer succesvol en heeft er voor gezorgd dat Nederland Tsjechiƫ (.cz) en Braziliƫ (.br) voorbij is gestreefd. Nederland zit nu op ruim 355.000 DNSsec-ondertekende domeinnamen.

SIDN heeft voor een strategie gekozen waarbij ze o.a. registrars ondersteunt door middel van het geven van korting op DNSsec ondertekende domeinnamen. Registrars worden hierdoor voor een groot deel gecompenseerd voor de kosten die gemaakt moeten worden om DNSsec aan te kunnen bieden. Al ruim 130 registrars van SIDN hebben nu de overstap gemaakt naar DNSsec. Dit aantal groeit hard, steeds meer registrars willen DNSsec in hun dienstenpakket hebben.

DNSsec is de oplossing voor problemen zoals cache poisoning of aanvallen van hackers die er voor zorgen dat bezoekers van websites op andere malafide websites terecht komen terwijl de domeinnamen kloppen. Ook het onderscheppen van e-mailverkeer wordt voorkomen. DNSsec controleert of het gegeven antwoord authentiek is en of deze afkomstig is van de juiste persoon. DNS wordt hiermee een stuk betrouwbaarder.


3 Reacties op DNSsec meest toegepast in Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*