Vliegtickets.nl moet E-Pepper 22.000 euro betalen i.v.m. onterechte domeinnaamclaim

vliegticketsE-Pepper heeft sinds 2005 de domeinnaam vliegticket.nl in bezit. Op deze domeinnaam staat een startpagina met links naar aanbieders van vakanties. Het bedrijf wordt betaald door bedrijven voor het plaatsen van een link op de pagina door E-Pepper. Vliegtickets.nl heeft in het verleden op de pagina geadverteerd.

Vliegtickets.nl wilde graag de domeinnaam overkopen, maar dat mislukte. E-Pepper wilde de domeinnaam niet van de hand doen. In 2011 stapte Vliegtickets.nl naar de World Intellectual Property Organization (WIPO) om daar de webnaam te claimen. De claim werd afgewezen, maar Vliegtickets.nl liet wel beslag leggen op de domeinnaam vliegticket.nl via stichting domeinregistratie SIDN.

Het geschil kwam voor de rechtbank in Amsterdam, deze oordeelde onder meer dat er geen sprake van inbreuk van het merkenrecht is en dat er geen redelijk verwarringsgevaar bestaat tussen de twee. Vliegtickets.nl moet E-Pepper een bedrag van ruimt 22.000 euro betalen voor het onterecht claimen van de domeinnaam. Het officiƫle vonnis staat nu op internet.

Bron: NUzakelijk


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*