Domeinnaam bellen in opkomst en iedereen kan het

siter-domain-dailingEen Braziliaanse startup, Siter, begint steeds populairder te worden. De app van Siter geeft de mogelijkheid een domeinnaam te kunt bellen i.p.v. een telefoonnummer. Het wordt nu al gezien als de vervanger van ENUM.

Siter biedt voordelen voor zowel bezitters van een domeinnaam als voor smartphonebezitters. Wanneer je gebruik wilt maken van domeinnaam bellen dient gebruik gemaakt te worden van de Siter Domain Dailing app. Deze app is te downloaden voor Apple iOS, Google Android, Blackberry en Windows Phone. Wil je dat anderen jouw domeinnaam kunnen bellen, dan dien je een account aan te maken bij Siter.

Het concept is simpel, in de Siter app kun je een domeinnaam invullen en vervolgens op de belknop drukken. De app zoekt dan automatisch naar het bijbehorende telefoonnummer. Op deze manier kun je snel in contact komen met de eigenaar van een domeinnaam en hoef je het telefoonnummer niet te onthouden of op te slaan op je smartphone.

De voordelen van Siter:
– Domeinnamen zijn makkerlijker te onthouden dan telefoonnummers;
– Bij verhuizing naar een andere provider of andere woonplaats blijf je toch bereikbaar;
– Domeinnaambezitters kunnen ervoor kiezen om het logo van Siter te tonen om te laten zien dat ze via de domeinnaam gebeld kunnen worden.

Hoe werkt het:
De gebruiker dient een account aan te maken bij Siter. De gebruiker kan een code genereren en deze als htm-bestand opslaan, waarna dit bestand in de rootmap van de website gezet moet worden. Men kan er ook voor kiezen een code in de metatags op te nemen of een code in te voeren bij de DNS-instellingen van de server. Tot slot is er nog de optie om een code op te nemen op de website zelf.

Siter is een veel betere toepassing dan ENUM. ENUM wil zeggen dat je bereikbaar bent onder één bepaald adres dat eindigt op ‘….2164.arpa’. ENUM is in Nederland nooit een succes geworden, dit omdat het ontbreekt aan diensten op dit gebied. Een woordvoerder van Siter zegt dat ENUM geen rekening heeft gehouden met een gebruiksgemak en het is gecompliceerder dan het bellen van domeinnamen.

De tarieven:
Het bellen van domeinnamen gaat tegen de normale telefoontarieven die de telecomprovider berekent. Siter rekent geen extra kosten. Siter biedt wel diverse abonnementen aan. Hoe hoger het abonnement, hoe meer domeinnamen je kunt koppelen aan je Siter account.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*