Google zoekmachine krijgt flinke update

googleGoogle heeft op internet officieel laten weten wat we de komende maanden kunnen gaan verwachten van haar zoekmachine. De komende tijd gaat er namelijk een hoop veranderen. Een van de belangrijkste zaken is dat Google black-hat en link spammers hard gaat aanpakken. De komende maanden gaat ze 9 belangrijke updates doorvoeren.

1. Er komen nog meer Penguin updates
De komende weken komt Penguin 2.0. Deze versie gaat nog meer kijken of websites waardevolle content hebben en dit zal dan ook van invloed zijn op de ranking van vele websites.
Deze Penguin 2.0 gaat o.a. websites/webmasters aanpakken die automatisch backlinks naar hun website laten verwijzen. Pas vooral op met tools die in de titel “nuke”, “dominator” en “brute force” hebben staan. Het gebruik van deze tools zal door Google worden bestraft met een lage ranking.

2. Betaald adverteren voor hogere ranking wordt bestraft
Er zijn heel wat websites die gebruik maken van betaald adverteren. Dat is opzich niet erg, maar je mag betaald adverteren niet gebruiken om een hogere ranking te verkrijgen. Websites die hier gebruik van maken zullen een lagere ranking krijgen. Wanneer je gaat adverteren laat dan de plaatser van de advertentie nofollow aan de URL toevoegen.

3. Spam zoektermen onder de loep
Google wil wat gaan doen aan spam gevoelige zoekopdrachten als “pay day loans”. Dit soort zoektermen trekken op dit moment nogal wat zoekmachinespammers aan. Dit soort zoektermen moeten in de toekomst net als ‘gewone’ zoekopdrachten’ waardevolle resultaten gaan geven.

4. Link networks krijgen het nog zwaarder
Google wil graag een einde maken aan zogenaamde link networks. Dit zijn websites die vol staan met links. Op dit soort websites kun je makkelijk je link toevoegen, maar hebben nauwelijks waarde.

5. Backlinks worden nog beter geanalyseerd
Google is bezig met software waarmee ze backlinks nog beter kan begrijpen. Backlinks van bijvoorbeeld forums zullen daardoor nog minder waard worden. De waarde van links naar een website vanuit tekst op een website gaat toenemen (mits de content ook van hoge waarde is natuurlijk).

6. Betere detectie gehackte websites
Er komt een beter systeem waarmee Google gehackte websites kan opsporen. Later dit jaar zal dit systeem actief worden. Google wil graag ook de communicatie richting website eigenaren verbeteren als het gaat om hacks.

7. Autoriteit krijg voorrang en rankingboost
Google is van plan om websites die een autoriteit zijn op een bepaald vakgebied, een flinke ranking boost te geven. Google heeft dus plannen om websites met hoge autoriteit (waarde) boven andere websites te zetten die niet zo’n hoge of geen autoriteit hebben.

8. Panda update wordt minder streng
De panda update zal wat minder belangrijk worden, er zal naar andere kwaliteitseisen gekeken worden. De Panda update is er meer voor om de echt grote spammers uit Google te weren. Zie het als een soort omlijsting om de slechtste websites te weren uit Google.

9. Minder domeinclusters op pagina 1
Google wil de zogenaamde domeinclusters verminderen. Misschien heb je het al een keer gezien, sommige zoekopdrachten geven een lijst met URL’s van steeds dezelfde website. Google geeft aan dat pagina 1 een meer divers zoekresultaat moet geven aan de zoeker. Pagina 2 of verder kan echter wel domeinclusters bevatten.

Slotadvies van Matt Cutts
Matt Cutts heeft duidelijk aangegeven dat Google het aantal webmasters die gebruik maken van black-hat spam technieken flink wil inperken. Iedereen die gewoon white-hat SEO toepast zullen alleen maar beter gaan scoren. Hou je dus aan de regels van zoekmachine Google als je een hoge ranking wilt bereiken of behouden anders zul je het beslist gaan verliezen tijdens de aankomende updates.


1 Reactie op Google zoekmachine krijgt flinke update

  1. Pingback: Google update Penguin 2.0 is actief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*