Valse e-mail die wel heel echt lijkt van Be9incasso.nl – ci2bincasso.nl

incasso_geldvorderingenEr gaat op moment een valse e-mail rond waarbij sprake is van phishing en hier zou je heel gemakkelijk in kunnen trappen. Het gaat om een e-mail van een incassobureau dat zich ci2bincasso.nl en Be9incasso.nl noemt.

Het incassobureau schrijft in de e-mail dat ze de belangen behartigen van een bepaald bedrijf, bijvoorbeeld van Wehkamp. Bij dit bedrijf zou de ontvanger nog een bedrag open hebben staan. Het bedrijf zou het incassobureau de opdracht hebben gegeven om bij de ontvanger de vordering te incasseren.

De e-mail zit behoorlijk gewiekst in elkaar. Zo staat er een URL in de e-mail waarop je kunt klikken om de civiele gerechtelijke kosten tegen te houden (annuleren). Echter staat er onder de URL een hele andere link. Kortom het gaat hier om een goed verborgen phishing actie.

Een voorbeeld van zo’n e-mail (letterlijke weergave):

Onderwerp: Strafrechtelijk onderzoek naar uw gestart Dossier

Geachte heer Mevrouw,
Wehkamp wendde zich tot ons betreffende een vordering welke nog niet door u is voldaan, hoewel de betalingstermijn reeds is overschreden. De vordering is aan ons incassobureau overgedragen met het verzoek de schuld te incasseren, eventueel middels een gerechtelijke procedure. Onlangs bent u hierover per brief geïnformeerd. U heeft hierbij geen gehoor gegeven aan de betalingstermijn.
Om verdere kosten te voorkomen bevestigen wij dat wij het verschuldigde bedrag ad. € 954,11 binnen 3 dagen te incasseren van uw rekening.

Heeft uw bezwaar tegen deze civiele gerechtelijk kosten dan dient uw deze incassering te annuleren bij Rabobank op de onderstaande link:

www.rabobank.nl/mijn.incasso=annuleren=kenmerk

Indien u het bedrag contant wilt voldoen kunt u bij alle grenswisselkantoren (GWK travelex) en postkantoren in Nederland contant geld storten.
In afwachting onder reserve van alle rechten en weren,

Hoogachtend,
Dhr. F. Jansen Tuin
Centraal Invorderings Bureau
Jan Leentvaarlaan 65-67
3065 DC Rotterdam
T: 010 – 41545 332
E: info@ci2bincasso.nl

Onder de link van de Rabobank staat een hele andere URL, namelijk richting normadier29.net.

vier-heemskinderenstraat-150-denhaagDit domein is in bezit van ene Francis Kasterobweg:
http://www.whois.com/whois/normadier29.net

De maker van deze valse e-mail heeft, voor zover we hebben kunnen zien, misbruik gemaakt van de gegevens van een echt incassobureau, namelijk van cibincasso.nl. Als je goed naar de e-mail kijkt, dan zie je namelijk dat de maker een vergelijkbare domeinnaam heeft vermeld in de e-mail, namelijk ci2bincasso.nl. Deze domeinnaam staat op status ‘vrij’ bij de SIDN.nl, dus die bestaat niet. De maker van deze e-mail heeft als voornaamste doel je te laten klikken op de link van de Rabobank, die nep is.

Klachten hierover staan ook al op:
http://www.incassobureau-gids.nl/centraal-invorderings-bureau-bv-rotterdam/6211060140411600

Gooi deze e-mail altijd direct weg en maak hiervan eventueel melding bij:
http://www.fraudemeldpunt.nl/contact


24 Reacties op Valse e-mail die wel heel echt lijkt van Be9incasso.nl – ci2bincasso.nl

  1. Pingback: DAG 243 KIJK UIT MET MAILS VAN BANKEN! | voorzieners

  2. Pingback: U kijkt toch wel uit met die valse mails hè? | voorzieners

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*