Valse e-mail gaat rond: 1 miljoen gewonnen

miljonaireOp dit moment wordt er door oplichters een e-mail verzonden uit naam van de Lotto en de Rabobank. In het e-mailtje staat dat de ontvanger een prijs van één miljoen euro heeft gewonnen.

“Door een defect in de computersystemen was de prijs tijdelijk bevroren, totdat er een nieuw beveiligingssysteem werd geïnstalleerd”, valt ook te lezen in de e-mail.

Om de prijs alsnog te innen dient de ontvanger op een link te klikken en daarna zijn/haar gegevens in te vullen op de website. Bij deze oplichtersactie wordt er gephist naar persoonlijke gegevens.

Mocht het zo zijn dat u een dergelijke e-mail hebt ontvangen, gooi deze dan direct weg en ga hier nooit op in. Oplichters kunnen namelijk met uw gegevens toegang krijgen tot uw bankrekening. Ook is het mogelijk dat ze na het invullen van uw gegevens u opnieuw kunnen contacteren en vragen om een kleine storting te doen zodat ze op die manier zogenaamd de mogelijkheid krijgen om u dat miljoen uit te betalen. Dit zijn typische kenmerken van loterijfraude. Nogmaals ga hier nooit op in!

Een voorbeeld van deze valse e-mail kunt hier vinden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*