Concurrenten richten schade aan door valse aanvragen verwijderen link

linkpartnerSinds de Google Penguin update zijn webmasters en bedrijven koortsachtig bezig om hun backlinks flink op te schonen. In plaats van goed te kijken naar de content van de website zijn sommige webmasters veel te druk bezig zich te concentreren op het verwijderen van links naar hun website. Eigenlijk kun je het maar beter laten om links te laten verwijderen. Het zal je website niet echt helpen en de kans bestaat dat je er een hoop tijd en geld mee verliest.

Er is een groter probleem als het gaat om backlinks. Concurrenten kunnen je website flinke schade toebrengen door valse ‘link verwijderings aanvragen’ te doen bij je linkpartners.

Hoe gaan black seo-ers aan de gang met valse link verwijderings aanvragen?

1. Ze registreren een domeinnaam die sterk lijkt op die van jou
2. Hierna redirecten ze die domeinnaam naar de echte website

Voorbeeld: www.nuu.nl -> www.nu.nl

3. Vervolgens maken ze een e-mailaccount aan, bijvoorbeeld info@nuu.nl en gaan hiermee linkpartners van jou e-mailen met de vraag om je link te verwijderen.

Waar ze dus sterk gebruik van maken is misleiding, doordat de domeinnaam die ze registreren sterk lijkt op de echte domeinnaam lezen veel linkpartners daar overheen.

Hoe kun je je beschermen tegen dit soort mensen?
Het is belangrijk om goed je backlinks in de gaten te houden. Mocht een linkpartner/website niet meer naar je linken neem dan contact op met deze linkpartner/webmaster en vraag naar de reden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*