Google toont websites die verwijderd zijn wegens spam

no-google-spamGoogle heeft een nieuwe website geopend waarop ze websites laat zien die spam bevatten en daarom uit Google verwijderd zijn. De pagina heet “Fighting Spam”.

Google toont op deze pagina screenshots van websites die gebruik maken van agressieve spamtechnieken zoals slechte content, cloaking en het letterlijk overnemen van content van andere websites.

Google toont 2 verschillende soorten spam websites:

Obvious spam (duidelijke spam)
Dit zijn websites waarvan je direct kunt zeggen dat ze voor spammen zijn gemaakt. Ze staan bijvoorbeeld bomvol keywords en links. Ook is er vaak geen design aanwezig. Ze zijn duidelijk van erg lage kwaliteit.

Screenshot:
obvious-spam-google

 

Not so obvious spam (niet direct duidelijke spam)
Dit zijn websites die misschien niet direct opvallen en dat ze alleen maar voor spam zijn bedoeld. Ze zien er uit als doorsnee websites. Dit soort websites maken gebruik van verborgen tekst, cloaking of andere spamtechnieken die niet zichtbaar zijn voor de bezoeker.

Screenshot:
not-so-obvious-spam-google

 

Pagina met Live spam screenshots:
http://www.google.com/insidesearch/howsearchworks/fighting-spam.html?hl=nl

Google is duidelijk over spam in haar zoekresultaten. Als je je er schuldig aan maakt dan verwijdert Google je website(s), daarom moet je iedere vorm van spam vermijden.

Pas op met zoekmachine optimalisatie tools (SEO tools)
Er zijn op internet veel SEO tools te vinden die claimen je website hoger te kunnen laten scoren in Google. Laat deze links liggen. SEO tools die roepen met tekstĀ als “domineer Google” of “duizenden automatische backlinks” moet je helemaal links laten liggen. Het gaat dan namelijk eigenlijk altijd om spamtools. Het kan zijn dat sommige tools je website toch even hoger kunnen laten scoren, maar het werkt altijd maar voor even. Vroeg of laat straft Google je omdat je er gebruik van maakt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*